MBOpartners

Käänneyhtiön palvelut

Käänneyhtiöksi kutsutaan yritystä, jonka toiminnan tulos käännetään aktiivisin toimin jälleen kannattavalle ja kasvavalle uralle. Usein on ajauduttu tilanteeseen, jossa omistaja ja johto ei tiedä kuinka liiketoiminta käännetään kasvuun, jolloin on hyvä hakea apua asiantuntijoilta.

Aivan aluksi on tärkeää analysoida yhtiön tilanne ja käydä läpi strategia liiketoimintasuunnitelmineen. Tämän jälkeen laaditaan tervehdyttämissuunnitelma, johon voi liittyä osien yhtiöittäminen, toimintojen ulkoistaminen tai myyminen, uudelleenrahoitus tai pääomittaminen tai jopa vapaaehtoinen saneeraus. Joskus voi käydä ilmi, että yhtiön suunta kääntyy ostamalla toinen yritys, jolloin volyymien kasvaessa synergiaedut tekevät toiminnasta kannattavaa. Usein on myös välttämätöntä löytää yritykseen uusi avainhenkilö, joka järjestyy esim. yhteistyökumppaniemme kautta suorahakuna tai vuokrajohtajana.

Mahdollisuuksia toiminnan pelastamiseksi tai kääntämiseksi uudelle kasvu-uralle on lukuisia. Yritys voi mm. luopua hiipuvan kysynnän tuotteista tai palveluista ja keskittää voimavaransa kasvaviin bisneksiin ja joskus jopa kokonaan uuteen liiketoimintaan. Tervehdyttämissuunnitelmaa laatiessa kannattaa siis keskustella avoimesti kaikista vaihtoehdoista asiantuntijan kanssa.

mbo_tree_2

Kaipaako yrityksesi liiketoiminta uutta suuntaa? Ota meihin yhteyttä.